Най-важното, което трябва да знаете за Вашите дрехи

Съвети от общ характер
  • Ако по Вашите дрехи има петна...

    Ако по Вашите дрехи има петна, особено ако са с неясен произход, не се опитвайте да ги отстраните на ръка. Много от тях при контакт с водата се фиксират и след това може и да не е възможно да бъдат почистени. Затова най-напред трябва да се третират по химически начин.

  • Почистете зимните дрехи преди да ги приберете

    Почистете зимните дрехи преди да ги приберете за летните месеци. Така по-лесно ще бъдат отстранени замърсяванията по тях, отколкото ако направите това наесен, когато ще ги ползвате отново. Химическата обработка ви гарантира и запазването им от молци.

  • Винаги, когато купувате нова дреха...

    ..проверявайте етикетите със знаците показващи начините на почистване на определените материи. Има дрехи, които ние наричаме "еднодневки", тъй като не може да бъдат почистени и на практика, стават негодни за носене след като се замърсят

  • Въпреки че ние винаги преглеждаме дрехите...

    Въпреки че ние винаги преглеждаме дрехите, ако знаете че е закъсана на някое място, уведомете служителя, тъй като при почистването и, материята може да се увреди още повече

  • Много внимателно се отнасяйте с кожените изделия

    Много внимателно се отнасяйте с кожените изделия – изкуствени и естествени. Всеки вид кожа изисква специална обработка и познаване на свойствата на кожата. Задължително се обръщайте към специалистите.

  • Бъдете особено внимателни към дрехите от велур

    Бъдете особено внимателни към дрехите от велур. Петната от вода не могат да се отстраняват.

  • Никога не премахвайте етикетите...

    Никога не премахвайте етикетите с инструкции от Вашите дрехи или поне ги запазете, за да знаем как да ги третираме.

Съвети за боядисване
  • Изберете внимателно цвета

    Имайте предвид, че винаги следва да избирате цвят, по-тъмен от този на вашата дреха. Не може да се боядиса червено сако в жълт или оранжев цвят. При избора на цвят трябва да имате предвид и цветовият спектър – например, ако желаете да боядисате жълт потник в син цвят - то резултата ще е зелен цвят на дрехата. Или ако желаете да пребоядисате розови шорти в синьо - то резултата ще е лилав цвят и т.н. Избора на цвят следва да подбирате много внимателно, съобразявайки се с това какви дефекти или разнотоние искате да прикриете при боядисването.

  • Почистете или изперете дрехата преди боядисване

    Почистете или изперете дрехата преди боядисване. Така ще бъдат отстранени излишните мазнини и прах, полепнали по артикула, които биха влошили качеството на багренето и покривността му. Ако по дрехата Ви има петна, предварително трябва да бъдат отстранени, за да може боята равномерно да се поеме от цялата повърхност на текстила.

  • Няма как да бъдат покрити на 100% петна от...

    Няма как да бъдат покрити на 100% петна от белина /обезцветяване и разнотоние повече от 30% на цвета/, петна от силиконови лепила, блажна боя или твърди смоли, които тройно са се запечатали в дрехата. Там просто няма как да бъде абсорбирана боята в текстила. При боядисването на дрехите, когато конците са полиестерни, същите не поемат новия, а запазват първоначалният си цвят.

  • Ако новият цвят за Вас не е достатъчно наситен или силен

    Имайте предвид, че всичко зависи от състава на тъканта. Ако на знака на дрехата е изписано, че се състои от 70% памук и 30% еластан, то степента на поемане е 70% на дрехата /колкото е състава на памука/. При една дреха в черен цвят, която следва да стане черна това означава, че черното щи има сивкав оттенък, защото не може да покрие на 100%. Дори и 10 пъти да бъде боядисана тази дреха, след като не може тъканта да поеме повече от тези 70%, тя няма как да стане по-наситена. Имайте предвид също и че колкото е по-мек и качествено тъкан текстила, толкова по-лесно и хубаво поема новият цвят тъканта. За твърди и груби дрехи /от брезент, суров памук и коноп/ резултатите не са 100% , поради трудното попиване на боята в тъканта.

За Би Клийн

За вас се грижи опитен екип със собствени транспортни средства.Основното правило в нашата работа е индивидуален подход към всеки клиент и артикул.

Доверете се на професионалистите от Би клийн